Veelgestelde vragen
Hier beantwoorden we de meest gestelde vragen over onze duurzame energieoplossingen, tarieven en diensten. We staan klaar om je te helpen bij het maken van bewuste en groene keuzes voor de toekomst.

Nee, een warmtepomp werkt ook met andere verwarmingssystemen, zoals radiatoren en convectoren.
Je persoonlijke Hibe-expert staat voor je klaar! Je kunt hem of haar altijd bereiken tijdens kantooruren via het directe telefoonnummer of e-mailadres dat we je hebben gegeven.
Na een technisch bezoek van de installateur, waarin alle specificaties voor de installatie worden bepaald, zoals de locatie van de warmtepomp en de lengte van de buizen voor de aansluiting, wordt de installatie ingepland. De installatie zelf neemt ongeveer twee dagen in beslag. Tijdens deze periode komen twee technici langs om het systeem stapsgewijs te installeren.
Eerst worden de ruimtes voor de binnen- en buitenunit voorbereid, inclusief eventuele boringen voor buizen voor koelmiddel, water, en/of luchtcirculatie, afhankelijk van het type warmtepomp. Vervolgens worden de binnen- en buitenunits geïnstalleerd en aangesloten op de bestaande systemen. Tot slot wordt de warmtepomp in gebruik genomen en is deze klaar voor gebruik!
Dit hangt af van verschillende factoren. Bijvoorbeeld, het vermogen: hoe groter de ruimte of hoe slechter geïsoleerd, des te meer vermogen de warmtepomp nodig heeft, wat de prijs verhoogt. Extra componenten zoals een buffervat, een extra pomp, of een tweede circuit kunnen de kosten van een warmtepomp ook doen stijgen. We raden aan om een persoonlijk gesprek aan te vragen, zodat we uw vereisten en situatie nauwkeurig in kaart kunnen brengen.
Een warmtepomp werkt op een eenvoudige manier. Het apparaat onttrekt thermische energie aan een natuurlijke warmtebron, zoals de grond, water, of lucht, en geeft deze af aan het verwarmingssysteem. Een koelmiddel of warmtedragend medium circuleert tussen de warmtebron en het verwarmingssysteem en regelt daarbij de temperatuur.